Den ultimate sokke-guiden! (goldenlook)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Den ultimate sokke-guiden!

 • 14.12.2012kl.00:21 i Blogg
 • (1)


 

Det ser ut som om det er mye snakk om sokker i det siste. Både i Norge og i utlandet. Men hvorfor sokker? Vel, det er svært sjeldent sokker får den oppmerksomheten dette plagget fortjener. Slips og vesker blir valgt for å løfte opp et antrekk - til og med for å skape en look rundt. Som regel når vi skal ta på oss sokker, tar vi det første og beste paret, og tenker ikke noe mer på det. 

 

For de fleste menn, har sokker kun én funsjon, nemmelig praktiske. Vi tenker ikke over at sokker kan fremme et antrekk. Sokker presenterer en svært etterlyst mulighet. Faktisk kan jeg garantere at når du har kjøpt ditt første par  «fashion-sokker»  av god kvalitet, vil du ikke fatte hvordan antrekkene dine har klart seg uten. Uten å høres over the top, åpner de opp en verden av muligheter når det kommer til å sette sammen et sammenhengende antrekk - en rolle tennissokkene dine aldri kommer til å oppfylle. 

 

Å finne det perfekte paret:

 

Sokker er en liten detalj som kan gjøre et antrekk komplett, et subtil samhold fra topp til tå. 

 

Her er en oversikt over de viktigste stoffene du bør vurdere når du kjøper strømper:

 

 • Ull - Ullsokker er en ekte klassiker. Brukt i de aller første sokkene, slitesterke og varme, noe som gjør dem perfekte utendørs i litt kaldt vær. De er også relativt billige og vil være pefekte til «Vintage-looken», som var svært populært i fjor, og som fortsatt er moten i sommer. De gjøør seg godt sammen med en litt «heavy» dress, som tweed eller kordfløyel. 

 

 • Bomull - Det mest kjente stoffet brukt i sokker. Bomull, er også billig, som ull, og er ofte blandet med syntetiske fibre for å gjøre det mer slitesterkt og elastisk. Bomull kan ikke sammenlignes med ull når det kommer til isolering, men er lett og et godt valg til både fest og hverdag. 

 

 • Kashmir - Kashmir er luksuriøst og har mange av de samme egenskapene som ull, men mye finere fibre. Kashmir, derimot, må bli behandlet riktig, ellers risikerer de å miste formen. Det er best å unngå å bruke vaskemaskin og tørketrommel når det gjelder kashmir. Håndwask og et vaskemiddel som egner seg til fine tekstiler, som Milo. 

 

 • Silke - En annen kandidat når det kommer til luksus. Silke er ofte blandet med ull av høy kvalitet for å holde deg varm om vinteren og kjølig om sommeren - kasmir er ofte blandet med silke for å utgjøre så og si de samme egenskapene. Silke of ofte blandet med nylon eller andre menneskelagde tekstiler, og er som regel brukt i slips og formelle saker. Dette er fordi silke ikke kan måle seg med verken ull, bomull eller kashmir for den saks skyld når det kommer til holdbarhet.

 

 

Design og mønstre

 

Nøytrale

 

Nøytrale sokker er perfekte i en proffesjonell setting eller et formelt samfteff  eller møte. Når man bruker nøytrale sokker i en formell setting, prøv å match dem med fargen på buksene dine- ikke skoene eller skjorten. Når mulig, prøv å ikke match den eksakt samme fargetonen heller. Dette er selvsagt ikke et problem med svart dress, men med mørkeblå eller grå dress, prøv å differensiere tonen mellom bukse og sokk. Prøv også å match teksturen på stoffet mellom sokken og dressen. For eksempel, ikke bruk silke eller andre skinnende materialer med en tweed-dress. 

 

Imidlertidig, nøytrale sokker skal ikke være reserverte til formelle events, de kan fortsatt funke i hverdagslige settinger. Selvom de kan mangle livfullheten til en helfarget sokk, eller karakteren til en mønstrete versjon, spiller de alikevel en stor rolle. Du kan samle den nedre og øvre halvdel av antrekket ditt. Prøv for eksempel å bruke en mørkeblå sokk til en mørkeblå dressjakke/blazer. Bruk enkle sokker til å ankre fargede chinos, eller enkelt og greit, bruk en svart eller mørkeblå sokk til sesongens shortser. Prøv å unngå hvite sokker.
 

 

Helfargede sokker

 

 

 

Hvis du tør å ta steget et par hakk høyere, og bestemt deg for å gjøre et litt dristigere valg, er helfargede sokker et fint sted å begynne. Det innebærer arbeid med pasteller, lyse farger og kontraster, eller noe som ikke går under «nøytralt». Prøv å plukk ut uthevingsfarger i antrekket ditt, for eksempel i slipset, og kompanser fargen/fargene i sokkene.

 

 

 

Det er selvfølgelig ikke noe galt i å basere sokkevalget med en farge i strikkagenseren, men «less is more». Til slutt, akkurat som med nøytrale sokker, prøv å ikke bli FOR matchende. Hvis du har noe oransje, prøv å gå litt over mot gul. Eller blå, som er den motsatte fargen.


 

 

  

Mønstrete sokker

 

Mønster er sesongens store hit! Går man for mønster, prøv å velg ut farger som er over midjen, og IKKE match mønsteret i sokkene med mønsteret i resten av antrekket ditt. For eksempel, hvis du har på deg en argylmønstete cardigan (diamantmønster), ikke kjør samme mønster på sokkene. Det vil se overmatchende ut, generellt litt for mye. Har man allerede et relativt mønstrete antrekk, la de mønstrete sokkene ligge i skuffen. Det ser best ut når man allerede har minimalt med mønster på seg. 

 

 

 

 

 

Bootsokker

 

 

 

Bootsokker er nytt for veldig mange, men har for noen vært populære allerede siden høsten/vinteren 2010. De er som regel lange, tykke og varme, med en flekkete eller spettet utseende. De er lagd for å matche bootsene dine, noe som ble svært populært de to siste årene. Disse sokkene har blitt ekstermt populært nettopp på grunn av den økende bruken av heavy duty fottøy. De fleste gutter har minst ett par med boots. Med disse sokkene, som er både varme og komfortable, kan du bruke bootsene dine enda lenger ut i sesongen. 

 

 

 

Ikke bare det, de gjør også at sokker blir en del av antrekket i de kalde månedene, du ville neppe brettet opp buksene dine for å vise fra sokkene om vinteren. De lange sokkene vil stikke ut og over kanten på bootsene, og løse opp linjene mellom bukse og sko, noe som legger til enda et punkt å fokusere på eller farge. 

 

 

 

 

 

 - Diego 

 

 


 • 14.12.2012 kl.00:33
  Hej.

  vad har du haft för dig idag ? :)

  Kram
  Design av: Ina.a

  Kategorier


  Blogg

  Arkiv


  Desember 2012 November 2012

  Design

  Ina.a
  hits